/ IStock
При стриктни противоепидемични мерки от 19-ти декември официално e достъпна по-голямата част от ски зона Пампорово. Снежните условия в курорта са много добри за средата на декември, има достатъчно сняг и са отворени общо шест писти.

Ски зона Пампорово ще бъде достъпна от 19 декември

Съоръженията работят с пълен капацитет и при стриктни мерки. Едно от основните нововъведения в Пампорово през този сезон е максималното дигитализиране на основни услуги. Резервации и покупка на лифт карати вече могат да се правят чрез нова онлайн платформа.

Закупените онлайн лифт карти ще могат да бъдат взимани от ключови места в курорта от специални „pick-up” устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите ще получат своята лифт карта.

Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн. Очакваме най-много туристи през уикендите. От днес ще работят минимум 6 писти, а през следващите няколко седмици, броят им ще се увеличва, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Той каза, че в курорта се спазват всички противоепидемични мерки и предписания на здравното министерство и на министерство на туризма. "Навсякъде сме създали стройна организация. Хората трябва да бъдат с маски, с очила, с ръкавици.

България се готви за активен зимен сезон (ВИДЕО)

В курорта няма кабинкови съоръжения, така че рискът от заразяване е сведен до минимум", каза още Мариян Беляков. Ски училищата ще са в малки групи - до шест човека, няма да има чуждестранни участници.

Стефан Масурски, който е собственик на ски гардероб и ски училище, заяви, че цените на ски училището ще бъдат намалени през този сезон. Според него това, че ресторантите в хотелите могат да работят е добра новина и ще привлече клиенти.

За любителите на белите спортове целодневната лифт карта към момента струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете, а ски пакет с включена лифт карта и ски оборудване е на цена от 62 лв. за възрастен и 38 лв. за дете.
БГНЕС