/ iStock
Временни ограничения на движението се въвеждат в района на Пампорово на 20 и 21 януари във връзка с провеждането на състезания от Световната купа по сноуборд, съобщи областният пресцентър в Смолян. Областната администрация и представители на публични институции проведоха работна среща относно организацията на трафика и осигуряване на реда в дните на състезанията. Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от Световната купа в Пампорово.

От 6:00 до 16:00 часа на 20 и 21 януари се ограничава транзитното движение на автомобили по пътя Пампорово – Смолян в участъка от кръстовището на Туристическия център - Пампорово (бившата автогара)  до паркинга на „Студенец“.  През тази отсечка ще бъдат пропускани организаторите и участниците в спортното събитие, гости на хотели и собственици на имоти. Транзитният трафик по направление Проглед – Пампорово – Смолян ще се пренасочва по маршрута Проглед – Соколовци – Смолян през Рожен. 

През двата дни се ограничава и движението на товарни автомобили по трасето Проглед – Пампорово – Стойките.  Товарният трафик се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. На шофьорите на камиони се препоръчват обходните маршрути Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно. 

Снегопочистващите фирми имат готовност за обработка на пътищата в района, съобразявайки се с прогнозите за очакван снеговалеж в събота, уточни пред БТА заместник областният управител Зарко Маринов. 

Община Чепеларе осигурява безплатен транспорт до Пампорово в дните на Световната купа, информира общинският пресцентър в Чепеларе.  Жители на Чепеларе ще бъдат сред публиката край писта „Стената“, подкрепяйки Радослав Янков, който е сред състезателите  на Световната купа. Първите организирани автобуси за събитието в Пампорово  тръгват в 9 часа от Автогара Чепеларе, а следващите ще потеглят след запълване на местата. Осигурено е превозване на ученици от Чепеларе, които ще подкрепят участието на Радо Янков. 

Автобуси за състезанието ще тръгват и от Смолян, но транспортът не е безплатен. Рейсовете от Автогара Смолян заминават в 10:00, 10:30 и 11:00 часа, като билетът струва 5 лв., а деца до 14 г. пътуват безплатно. 

Хотелиерите в Пампорово и съседните курортни зони са предупредени да заредят обектите си с достатъчно гориво, тъй като няма да се допускат цистерни в комплекса за дните на състезанието. 

 Сноубордисти от около 16 държави ще се състезават в двата старта паралелен слалом на писта „Стената“ в Пампорово. 
Христина Георгиева/БТА