/ Община Чепеларе
Условията на пистата са перфектни и непрекъснато се прави изкуствен сняг
Зимният Олимпийски ден по случай 25 години от спечелването на единствен златен олимпийски медал по биатлон от златното момиче на Чепеларе Екатерина Дафовска в Нагано през 1998 г. бе проведен на възобновения детски снежен парк „Дьортевото“ в сърцето на Чепеларе, съобщиха от Общината.

Община Чепеларе

Детски снежен парк „Дьортевото“ Чепеларе бе официално открит от Боран Хаджиев - кмет на община Чепеларе и златната ни шампионка по биатлон от Нагано 1998 г. - Екатерина Дафовска.

Специален поздрав по случай празника бе поднесен от гайдарски състав към ЦПЛР ОДК-Чепеларе с ръководител Петър Янев. Изпълнението им стопли сърцата на всички присъстващи в студеното утро и на пистата се изви красиво родопско хоро.

Община Чепеларе

„Светът е Олимпиада, а белите писти на „Дьортевото“ се превърнаха във вълшебна арена на снежни игри и забавления. Беше топло, слънчево и много емоционално в сърцата на участниците и публиката.

А усмивките и доброто настроение ни съпътстваха през цялото време“, споделиха от Детска градина "Чепеларе". Организирани бяха разнообразни игри - стрелба с топки в цел - олимпийски кръгове, състезания с шейни, дърпане с гуми, дърпане на въже, както и демонстрация на местния клуб по биатлон СК „Рожен - Чепеларе 2016“ с треньор Венцислав Александров и председател Екатерина Дафовска.

Община Чепеларе

Участниците в игрите бяха лично наградени от златната Екатерина Дафовска, г-н Боран Хаджиев - кмет и г-жа Антоанета Аговска - зам.-кмет на община Чепеларе. По-малките получиха медали, а по-големите ученици - грамоти.

На всички присъстващи се раздаваше топъл билков чай, осигурен от Общината. Водещ на спортния празник беше г-н Борислав Киряков, също легенда в ски спорта, настоящ треньор по ски алпийски дисциплни и футбол.

Община Чепеларе

Условията на пистата са перфектни и непрекъснато се прави изкуствен сняг, за което изцяло се грижи управата на община Чепеларе, а детски снежен парк „Дьортевото“ с всички съоръжения (транспортна пътека, влек, фургон за преобличане и съхранение, надуваеми гуми и други е предоставен за ползване напълно безплатно за всички желаещи през целия зимен сезон на 2023 г.

Община Чепеларе

В събота - 11 ноември, от 11:00 часа ще се състои продължението на програмата на Зимен Олимпийски ден - Чепеларе 2023 г. Предстоят стартовете на състезания по ски и сноуборд за ученици и ветерани.

В 12:15 часа ще бъдат наградени чепеларските медалисти от международни състезания, проведени до момента през зимен сезон 2022/2023г. - Радослав Янков, Петър Гергьовски, Марко Семерджиев и Йорданка Йончева, с което програмата ще завърши.