Опожариха автомобил на служител на ДАИ в Пазарджик. Всичко това се е разиграло в нощта срещу четвъртък пред дома на служителя.

Автомобилът е бил запален час след полунощ, разказаха хората от блока, които  първо чули гръм, а след това видели пламъците.

„Събудих се от силния гръм. Излязох на терасата и видях, че колата гори. Обадих се на пожарната”, разказва пред NOVA Спас Димитров, който е съсед на потърпевшия.

Това е втори запален автомобил за една година на служителя на ДАИ. Твърди, че този път предната част на колата е залята с коктейл Молотов .Смята, че покушението е опит за сплашване.

„Когато слязох всичко вече беше изгасено. Имаше полиция. За първи път снощи паркирах тук колата иначе я прибирам в гаража. Запалиха я точно на моя рожден ден”, споделя Александър Иванов, който е инспектор в ДАИ-Пазарджик.

 „Смятам, че е някой, на който сега съм му съставил актове. Има такива. Но това няма да ме сплаши да си върша работата качествено”, твърди Иванов.

Пламъците са стигнали до входната врата на блока. Засегнат е автомобил, който е бил паркиран в съседство.

„Отивам сутринта до магазина и виждам… и не мога да повярвам какво е станало с колата ми. Щетите-отзад всичко е изгоряло. Сега се надявам на застраховката”, твърди Любов Димитрова- собственик на другата пострадала кола.

Хората в квартала са обезпокоени. „Това е трети случай. На него му палят колата за втори път, а ей там до казаните преди това запалиха катафалка.Това е ужас. Не знам кой го прави”, споделя един от живущите.

От полицията заявиха, че работят по всички версии за палежа, като до този момент няма задържан.
NOVA