/ iStock/Getty Images
Втора жена почина след тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебръщица. Информацията потвърдиха за NOVA от болницата в Пазарджик.

До тук се стигна, след като кола излезе от пътя, качи се на тротоар и помете четири жени, които говорили пред къщата на едната. На място загина една жена, а другите три бяха откарани в болница.

Кола помете възрастни жени на тротоара в село Дебращица, една от тях е починала


Снощи е издъхнала най-тежко ранената жена, която е на 69 години. Тя беше няколко дни на апаратна вентилация и в медикаментозна кома, с тежка черепно-мозъчна травма. Лекарите съобщиха, че за съжаление травмите са били несъвместими с живота.

През седмицата хората от населеното място поискаха поставянето на легнали полицаи. Другите две ранени жени остават в болница.

След трагедията в Дебращица: Местните с подписка за ограничаване на скоростта в селото

76-годишна жена с травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции. Тя е настанена в Хирургичното отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишане.

88-годишната жена приета в Ортопедичното отделение също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието й е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно. Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.
NOVA