Бизнесът в града е притеснен
В Сърница очакват резултатите от мащабното тестване на хората, контактни на новите заразени. Стигна се и до призив туристите да не се насочват към района, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Вече 15 са заразените с коронавирус в родопския град, предаде NOVA.

Открит е един нов случай на заразен. Става въпрос за мъж, чиято съпруга работи в производствен цех в Доспат. Така общият брой на заразените там става общо 4. Тяхното състояние е добро. Очакват се резултатите на 50 жени, които работят в същия цех.

Каква е ситуацията в Сърница след новите положителни проби за COVID-19? (ВИДЕО)

Тази сутрин Екип на NOVA успя да разговаря с кмета на града. Той обясни, че днес е важен ден, именно защото се очаква да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус. По думите му днес ще стане ясно колко сериозно продължава да е разпространението на инфекцията в града.

След спешно заседание на Кризисния щаб вчера беше решено градът да не се поставя под карантина. Сградите, в които са работили заразените, се дезинфекцират.

41 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новината, че Сърница няма да се изолира, дойде вчера след спешната среща между Областния кризисен щаб и държавния здравен инспектор. От Щаба обаче излязоха с призив - туристите да забравят дестинацията Сърница поне в следващите две седмици.
 
NOVA