/ МВР
Навършват се 22 години от трагичната смърт на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, служител на пожарната в Пазарджик, съобщиха от МВР.

МВР

Той загуби живота си при изпълнение на професионалния си дълг, докато участва в гасенето на голям пожар, обхванал сградата на киното в Белово.

Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча, поставена в негова памет на входа на СОУ „Александър Иванов - Чапай“ в града.

МВР

На церемонията присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на пожарната в Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, жители на града.

„На 7 септември преди 22 години, докато водеше битка с огъня, загина младши-лейтенант Кръстьо Стоянов. По-младите служители не го познават, но със сигурност са чували за него.

МВР

Да поддържаме спомена за него жив е сред причините да се събираме заедно пред паметната му плоча всяка година и да сведем глави пред личността му“. С тези думи се обърна към присъстващите в двора на училището комисар Ангел Ангелов.

В знак на преклонение и уважение всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.