/ iStock/Getty Images
Пиян и дрогиран шофьор помете няколко коли на булевард в Пазарджик, съобщиха от полицията в града. При катастрофата не са пострадали хора, не са нанесени сериозни щети по автомобили, разбит е метален парапет между две пътни платна.

В нощта на четвъртък срещу петък около 02.30 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на булевард „Цар Освободител” в областния град. Пристигайки на мястото, екипи на полицията установили, че катастрофата е причинена от 25-годишния А.К. - жител на село Главиница. Мъжът бил зад волана на лек автомобил „БМВ” и движейки се по булеварда загубил контрол над возилото. В резултат на това били ударени леко няколко автомобила и е разбит част от предпазния парапет между двете платна. 

А.К е тестван с дрегер, като пробата му за алкохол отчела 2.06 промила, а тази за наркотици била положителна за употребата на канабис. При направения личен обиск у него е открито и полиетиленово пликче с близо грам суха марихуана. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а срещу него се водят три бързи полицейски производства.