/ МВР
Служители на ГДБОП проведоха обучителна среща с гимназисти от средните училища в Пазарджик на тема „Кой стои срещу мен в мрежата???”.

Срещата е съвместната инициатива на ОДМВР, РУ-Пазарджик, Регионалното управление на образованието в областния град и общинската администрация. Служителите от Дирекция Киберпрестъпност” в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”-МВР Михаил Драгоданов и Борис Колачев бяха посрещнати от ученици от 12-ти клас от всички средни и профилирани училища на територията на областния град.

МВР

С огромен интерес те проследиха лекцията на двамата експерти, в която на достъпен език бяха обяснени опасностите, които дебнат от интернет-мрежата - особеностите на фишинг измамите, злоупотребата с лична финансова информация и лични данни, изнудване чрез използване на социалните мрежи, измами чрез фалшиви сайтове за онлайн търговия. Широкият тематичен спектър провокира динамична дискусия, в която младите участници получиха и ценни съвети как да се предпазят, за да не се окажат жертви на престъпления във виртуалното пространство.