/ ThinkStock/Getty Images
В резултат на предприети бързи и адекватни действия служителите от Районно управление на МВР - Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен пистолет по горски стражар, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал през нощта на четвъртък срещу петък, когато 55-годишният горски стражар подал сигнал в полицията. Пред разследващите той разказал, че е бил нападнат от негов съселянин. Към мястото незабавно са насочени полицейски екипи, които установили, че в местността „Крайка“ край с. Драгиново лесничеят засякъл 56-годишен мъж в момент на незаконна сеч. В хода на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар, след което с оръжието му нанесъл удари по главата, и избягал.

Медицинският екип установил само повърхностни наранявания от ударите с оръжието по длъжностното лице. Целия периметър около селото и прилежащата гора били заградени от екипи на „Охранителна полиция“ и „Криминална полиция“. По време на огледа бил открит пистолет - боен „Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион. Часове по-късно криминалистите засекли и задържали нападателя.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18 от НК. С прокурорско постановление мярката за задържане на 56 – годишния мъж е удължена за 72 часа, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Работата по случая продължава.