синте
синте / iStock/Getty Images
Девет човека са задържани през почивните дни за притежание на наркотици или за шофиране под тяхното въздействие, съобщиха от полицията. Действията на полицейските служители са осъществени по време на полицейска акция по противодействие на разпространението и притежанието на дрога в областта.

При акция срещу дрогата в Пловдив арестуваха дилър от Раковски (СНИМКИ)

Криминалисти от Районно управление-Септември са засекли 17-годишен столичанин. По време на личния обиск било установено, че тийнейджърът държи в себе си 4 малки топчета със зелена листна маса.

Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. В жилището му във Ветрен полицаите открили още 7 топчета със същия по вид наркотик. По същото време, във Ветрен бил спипан и 27-годишен мъж. Той носел също топче със суха марихуана.

Задържаха шестима мъже с над 36 кг канабис (СНИМКИ)

Ден по-късно на централния булевард в Септември автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“. Водач на автомобила бил септемвриец на  23 г., а до него пътувал съгражданинът му на 24 г.

Униформените установили, че пасажерът носи полиетиленов плик със суха марихуана с тегло от близо 7 грама. Водачът пък бил зад волана под въздействието на наркотици. При проверки в село Церово полицаите от местния участък установили, че двама мъже на 25 и 22 г., и двамата жители на същото село притежават няколко бучки с бял прах.

Полевият наркотест реагирал положително на амфетамин с общо тегло от близо 10 грама. На 26 януари, на улица в Пазарджик, екип на полицейското управление извършил проверка на 34-годишен мъж.

Иззеха над 100 грама марихуана при проверка на автомобил

Така у мъжът, който е стар познайник на органите на реда бил открит плик тип „спейсбек“ с бяло кристално вещество, което малко по-късно се оказало метамфетамин. Криминалисти от Районно управление-Панагюрище открили у мъж на 34 г. от средногорския град малко топче, което се оказало кетамин.

Вчера следобед на пътя между Пазарджик и село Ивайло автопатрул при полицейското управления в областния град спрял за проверка „Опел“ с водач 30-годишна жена. Оказало се, че младата дама е зад волана под въздействието на упойващи вещества.

И деветимата са задържани в арестите на управленията в региона, а спрямо тях са образувани бързи производства.