Трима служители на общинската администрация са с коронавирус
14 са установените положителни проби за COVID-19 в Сърница до момента, каза на пресконференция в Пазарджик главният държавен здравен инспектор доц. д.р Ангел Кунчев. Кунчев обясни, че засега не се налагат ограничителни мерки за град Сърница, включващи КПП или изолиране на населеното място.

По думите му става дума за семейни огнища и ще се ограничи движението на хора само от тях. Доц. Кунчев каза също, че по-точни данни за ситуацията ще има след 2 - 3 дни, когато излязат всички резултати от взетите проби. Към този момент няма хора с изявена клиника, с риск за здравето и живота.

„Препоръчваме на хората, които са направили резервации в къщите за гости в Сърница за тази събота и неделя, да ги отменят и да ограничат посещенията си там през следващите 14 дни. Освен това ще помоли имамите да ограничат посещенията в местните джамии, където се събират много хора", допълни доц. Кунчев. Той каза още, че здравните власти ще се справят с огнището в рамките на 10-на дни.

Трима служители на общинската администрация в град Сърница са заразени с коронавирус, съобщи от своя страна заместник-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров. Той обясни, че контактните с тях лица са поставени под карантина.

"В понеделник общината ще започне работа, след като там приключат дейностите по дезинфекция. Затворени за посещения са детската градина, пенсионерският клуб, местното читалище. Осъществява се стриктен контрол от страна на МВР и здравните власти за спазването на наложена карантина и противоепидемичните мерки в търговските обекти, хотелите и религиозните храмове в град Сърница", каза Кожухаров.

Кметът на община Сърница Неби Бозов е с отрицателен тест. Поради спецификата на неговата работа, обаче няма да бъде поставян под домашна карантина.

Продължава вземането на проби от жители на общината, които са били контактни със заразените. До момента са взети над 120 проби.