Кошлуков: Забавянето на изборния закон ще навреди на България
Кошлуков: Забавянето на изборния закон ще навреди на България / снимка: Дарик - Варна

Пълното нежелание за приемането на промените в закона за изборите от страна на тройната коалиция само може да навреди на България като поощри порочни практики като купуване на гласове и подмяна на вота. Това заяви във Варна председателят на политическа партия "Новото време" Емил Кошлуков.

 

"Протакането и забавянето на необходимите промени в тази насока са опити от страна на управляващите да спечелят служебно предстоящите избори за парламент и евродепутати. Така ще получим нови критики от Европейския съюз, които са не по-малко важни от досегашните", коментира Кошлуков.

 

От "Новото време" ще настояват до началото на март мнозинството да заеме ясна позиция по отношение на избирателния закон. В понеделник те ще излязат с декларация с предложение до кабинета за оставка на финансовия министър Пламен Орешарски. Според Емил Кошлуков той е замесен в скандала с отстраняването от длъжност на Мария Мургина, бивш директор на НАП, и трябва да понесе своята отговорност.

 

Партията ще отправи и предложение към Варнеския общински съвет, както и към други големи общини, за изготвянето на Етичен кодекс на местните депутати, който да регулира конфликта на интереси и имотното състояние на общинарите.

 

Водят се разговори със СДС, ССД и ЕНП за присъединяването на "Новото време" към една обща дясна коалиция за предстоящите избори, съобщи зам. предеседателят на партията Красен Кралев. След приключването им до средата на март ще бъдат изготвени и листите. Към момента членовете на партията във Варненска област са над 800.

 

Новини от Варна