Започна втори етап от раздаването на ваучери и декодери за цифрова телевизия
Започна втори етап от раздаването на ваучери и декодери за цифрова телевизия / sxc.hu

Ценовите оферти за втория етап от доставка на декодери за цифрова телевизия
срещу ваучери на социално слаби граждани бяха отворени днес в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

До този етап на процедурата са били допуснати "Български пощи" ЕАД и "К и К електроникс", информират от ведомството. Двете дружества са подали предложения за трите обособени позиции на обществената поръчка. Те са за доставка на декодери на територията на Северен централен район (областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра), Югозападен район, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, общините на територията на София град (с изключение на "Оборище") и Софийска област, Югоизточен район (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол).

"Български пощи" предлагат цена за обслужване 0,8 процента от стойността на продадените устройства. Цените за декодери са съответно 36,12 лв. без ДДС за ефирна телевизия, 25,71 лв. без ДДС за спътникова и 40,85 лв. за кабелна платформа.

Предложението на "К и К електроникс" е за 1 процент такса обслужване и съответно 32,92 лв. без ДДС за декодер за наземна цифрова ефирна телевизия, 28,25 лв. без ДДС за спътникова и 24,92 лв. без ДДС за кабелна. Класирането ще бъде обявено след анализ на офертите.