Задава се ценова война на пазара за хард дисковете
Задава се ценова война на пазара за хард дисковете / netinfo

Според доклади и анализи можем да станем свидетели на истинска ценова война в пазара за хард дискове. Това твърди Бил Уоткинс от Seagate Technology. Seagate в момента е най-големия производител на хард дискове в света и се конкурира с компании като Western Digital, Hitachi, Samsung и Toshiba. Уоткинс казва: "Ако цените не паднат за нас, ще настане истински безпорядък." Seagate очакват намаление на цените от своите конкуренти през 2007-ма.

Seagate вярват, че ползата от намаляне на цените от конкурентите ще бъде малка за тях. Според Уоткинс конкурентите настина ще спечелят, но печалбата им ще бъде минимална. Seagate печели много повече заради качеството и стабилността на запазената си марка, отколкото от сериозно намаляване на цените. Освен това Уоткинс смята, че рязкото намаляне на цените от страна на конкурентите ще доведе до техния бавен фалит.

Seagate придоби своя най-голям конкурент Maxtor по-рано тази година и обяви, че ще раздели компанията на две. Въпреки това разделение Maxtor ще задържи продуктовата си линия и услугите си.

В момента Seagate е една от малкото компании, които не се разследват от американската комисията по сигурност и обмен. Тази комисия разследва повече от 80 компании за стокови манипулации, които са донесли доходи на работещите на ръководни постове.

www.kaldata.com