YouTube опитва да увеличи приходите за Google
YouTube опитва да увеличи приходите за Google / netinfo

Сайтът за обмен на видеофайлове YouTube добави връзки към сайтове за онлайн търговия като средство за увеличаване на приходите за Google, който го придоби преди две години за $ 1,65 милиарда. Достатъчно е да се кликне върху някоя от тези връзки, дискретно разположени под видеата на YouTube като покана към потребителите да посетят и сайтовете за онлайн търговия iTunes или Amazon.com, за да открият там музика, книги, DVD или други продукти, свързани с тях.

„Това е началото на създаването на една комерсиална онлайн платформа, която трябва да бъде голяма и жизнена за потребителите и партньорите на YouTube“, се казва в съобщение, публикувано в сайта. Той възнамерява да „предлага полезни продукти на на широката публика, и да генерира допълнителни приходи“ благодарение на тази реклама, обяснява текстът.

Сайтът разчита прогресивно да разширява тази платформа за нови партньори. Google „похарчи огромна сума“ за покупката на YouTube и „е нормално да очаква възвръщаемост на тази инвестиция“, коментира анализаторът Роб Ендерле от „Ендерле Груп“ в Силиконовата долина в Калифорния, допълва БГНЕС.