Windows Vista няма да има пиратски копия
Windows Vista няма да има пиратски копия / netinfo

Vista – новата версия на операционната система Windows на Майкрософт, ще включва технология, която ще пречи на създаването на пиратски копия, съобщиха от компанията.

Намалената функционалност вече е част от процеса за активиране на Windows XP, но Windows Vista ще бъде с такъв режим на работа, който е много по-добре развит, уточняват от Майкрософт.

Windows Vista и Server "Longhorn" ще бъдат първите продукти на компанията на Бил Гейтс, които ще инкорпорират тези мерки. В бъдеще обаче се очаква още технологии, предлагани от „Майкрософт”, да се съобразят с тях. Системата на Vista ще трябва да се активира от „Майкрософт” в срок от 30 дни. В противен случай резултатът ще бъде “режим на работа с намалена функционалност” докато не бъде направено валидирането, обясниха още от компанията.

Клиентите с оригинални версии ще получават подобрени приложения към системата, които няма да вървят на пиратските копия и нелицензираните версии. Освен това привържениците на фалшивия софтуер ще бъдат уведомявани със специално съобщение в десния долен ъгъл на екрана си, че “Това копие на Windows не е оригинално”.