Windows Live навлиза във второ поколение
Windows Live навлиза във второ поколение / netinfo
Microsoft добави опция за споделяне на снимки и уеб-базиран хост към Windows Live, въпреки че за момента услугите са лимитирани за няколко хиляди предварително подбрани тестъри.

Първата нова услуга, Windows Live Photo Gallery beta, е ъпдейтната версия на Windows Photo Gallery, която е вградена във Vista, макар че ще работи и на оборудвани с XP машини. Предимствата на услугата са, че предлага на потребителите да качват снимките си в блог-системата Windows Live Spaces.

Втората нова услуга, временно кръстена Windows Live Folders, по същество е инструмент за онлайн съхранение и споделяне на файлове. В бета версията тестърите ползват 500 МБ свободно пространство. Макар че могат да споделят файловете си с когото пожелаят, всеки който се опита да използва споделените папки на потребителите, трябва да се регистрира и да получи Windows Live идентификационен номер.

Този ход е първият от предстоящите вълни нови услуги, които се подготвят през следващите месеци, коментира Браян Хол, генерален мениджър на бизнес групата Windows Live.

www.kaldata.com