Verizon и Skype обединиха сили за нова мобилна услуга
Verizon и Skype обединиха сили за нова мобилна услуга / снимка: БГНЕС

Американският телекомуникационен гигант Verizon и пионерът в интернет телефонията Skype обявиха, че са сключили стратегически съюз, чрез който услугите на Skype да станат достъпни за смартфон потребителите на Verizon.

„Skype за мобилни телефони на Verizon Wireless променя играта", заяви Джон Стратън, главен маркетинг директор на Verizon. „За повече от 90 милиона потребители на Verizon Wireless, Skype за мобилни телефони е от голямо значение, тъй като ефективно предоставяме на клиентите си опцията да разширят контактите си до стотици милиони потребители на Skype в цял свят", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Двете компании не предоставиха финансови подробности около сделката, която беше обявена на Световния конгрес на мобилните комуникации в Барселона. Skype заобикаля стандартната телефонна мрежа, осъществявайки гласови и видео обаждания по интернет. Програмата позволява на потребителите да се обаждат на други безплатно и предоставя възможността за свързването с наземни линии или мобилни устройства на много ниски цени.