В Лос Анджелис представят автомобилите на бъдещето
В Лос Анджелис представят автомобилите на бъдещето / netinfo

Автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември ще покаже как според дизайнерите ще изглежда автомобилът през 2057 година. Ще бъдат показани автомобили, чиято форма и размер се променят само с натискане на един бутон, съобщиха организаторите на изложението, цитирани от ДПА.

Някои водещи автомобилопроизводители участваха в конкурса за дизайн "Робокар 2057" (Robocar 2057), като нестандартните им проекти ще бъдат представени на изложението от 14 до 25 ноември.

Сред тях е Силвърфлоу (SilverFlow) на Мерцедес (Mercedes) - автомобил, изграден от микроскопични метални частици, които могат да възприемат всякаква форма с натискането на един бутон, като например състезателна кола от 50-те години. Ако колата вече не е необходима в тази си форма, тя може да бъде разглобена за няколко минути за по-лесно съхранение.

Дизайнери от Ауди (Audi) представят модела Виртуе куатро (Virtuea Quattro) с холографско шаси, което може да изглежда като Ауди Те Те (Audi TT), като исторически спортен автомобил или кола на бъдещето, захранвана с водород.

Фолксваген (Volkswagen) ще представи концептуалния модел Слипстрийм (Slipstream), предназначен за гъсто-населените градове. В тесни пространства автомобилът автоматично "се изправя" или се спуска в хоризонтална позиция при повече място. Колата има перки като на самолет в задната си част и аеродинамичен дизайн, които й позволяват да развива скорост от 400 км./ч. и повече.