Три нови мотора Harley-Davidson за 2011 г.
Три нови мотора Harley-Davidson за 2011 г. / снимка: Агенция Speed-Press

Американският мотоциклетен производител Harley-Davidson ще атакува 2011 г с три нови модела за масовия пазар. Единият модел вече е познат на мотористите - CVO с идеята да изкушава тези от нас, които не са прекалено пострадали от „Голямата рецесия".

Вторият мотор е новият модел спортстър - Super Low. За разлика от своя леко грубоват (и ужасно неудобен) 883-кубиков брат, Super Low е симпатично изглеждаща машина с дизайн съобразен с практичността, а и да привлече нови клиенти към дилърите на H-D. 883-кубиковият модел е оборудван със седемнадесет литров резервоар, радиални гуми (с пет спици), ниско кормило и седалка, която някак е по-ниска от вече ниската 68,3-сантиметрова седалка на 883 Iron. Също така теглото е с 5,5 кг. по-малко от Iron като сега с 243 кг сухо тегло, управлението на този Harley ще е много по-лесно.

За $22,499 ще може да се сдобиете с мотора Road Glide Ultra. Това е пригоденият за шосето туърър на Harley. На практика, основата е Electra Glide, но с много по-стилен, двоен преден фар и спойлери захванати директно за рамата. 1690-кубиков двигател е взет от миналогодишната ограничена серия на Electra Glide Ultra Limited. Шест степенна скоростна кутия и 138 Nm въртящ момент са напълно достатъчни да разхождат и събират очите. Новата Ultra е снабдена и с всички необходими луксозни джажди, които могат да ви потрябват.

Агенция Speed-Press