Това е новото Ferrari FF!
Това е новото Ferrari FF! / снимка: Агенция Speed-Press

Ferrari спази вчерашното си обещание и разкри на сайта си точно в 13.00 ч. българско време новия си модел. Той носи името FF, което идва от Ferrari Four (четири седалки и четири задвижващи се колела).

Според компанията FF е най-мощният и най-гъвкав четириместен автомобил, създаван някога. Този нов V12 модел стига до безпрецедентно ниво на висока производителност, невероятно поведение, изключителен комфорт и изтънчена елегантност, гарантиращи както на водача, така и на пътниците абсолютно уникално усещане при шофиране.
Проектиран от Pininfarina, формата и пропорциите му перфектно тълкуват спортното ДНК на Ferrari FF.

В новия си модел Ferrari скъсва с миналото и за първи път използва система за задвижване на четирите колела 4RM, която тежи с 50% по-малко от конвенционалните трансмисии, като запазва перфектно разпределението на тежестта (53% спрямо задната ос). Напълно интегрирани, електронните динамични системи за контрол разпределят интелигентно въртящия момент към всичките колела. FF е оборудван с окачване, което се регулира чрез електромагнитни полета, както и с най-новата разработка на Brembo на карбоно-керамични спирачки.

Изключителните работни характеристики идват с любезното съдействие на новия 6262 куб.см. V12 двигател, който развива 660 к.с. при 8000 об/мин. В тандем с F1 скоростната кутия с два съединителя е гарантирано ускорението от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Новият модел е водещ в класа си по съотношението маса/мощност, което в случая е 2,7 кг за конска сила. Наред с доброто разпределение на теглото широк кръг клиенти ще могат да се насладят на мъжеството на FF в града, на заледени или заснежени пътища, или пък на писта.

И все пак е помислено и за комфорта. Четирима души удобно могат да се настанят в салона, като има достатъчно място и за техния багаж. От 450 на 800 литра може да бъде увеличен багажният обем.

Ferrari FF ще направи своя официален дебют на предстоящото изложение в Женева, което започва на 3 март. Но днес може да се насладим на първите три снимки.

Агенция Speed-Press