Топ мениджъри и световни интернет лидери се събират на Webit 2010
Топ мениджъри и световни интернет лидери се събират на Webit 2010 / netinfo

Най-голямото събитие за дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа - Webit 2010, събира в София топ мениджърите и световните лидери в маркетинга, рекламната и дигиталната индустрия. Форумът ще се проведе от 27 до 29 октомври 2010 г. в Националния дворец на културата. Организатори на събитието са e-Academy и Webit Ambassadors Honorary Board.

Бранд маркетинг, дигитален криейтив, маркетинг в социални медии, видео реклама, мобилен маркетинг, реклама в игри и онлайн продажби ще формулират основните теми за панелни дискусии, сесии и специални презентации на Webit 2010. В програмата на форума са предвидени повече от 60 семинара, 2 мастър класа и възможност за бизнес срещи в специално обособена VIP-зона. Над 70 лектори, сред които регионални и международни мениджъри от Facebook, Yahoo!, eBay, BBC ще представят знания и опита на най-големите фирми в света, както и анализи и тенденции за бъдещето на дигиталния бизнес.

Сред презентаторите са вицепрезидентът на Facebook Блейк Чендли, директорът на Yahoo! за Европа, Средния Изток и Африка - Марвин Лиао; творческите мозъци зад някои от най-големите световни рекламни агенции като Джон Уилямс (Grey London) - най-награждаваният европейски криейтив директор с над 100 награди), Скот Сийборн (директор „Мобилни технологии" на Ogilvy Group), Анди Фишър (вицепрезидент на Starcom Mediavest), Крис Копланд (президент на GroupM Search). На Webit 2010 ще споделят опит маркетинг и рекламните директори на някой от най-големите световни брандове като Ник Уигин (директор „Реклама" на Ericsson), Алекс Маркс (маркетинг директор на eBay). Сред лекторите са и топ мениджърите на редица медийни компании сред които Том Бауман (вицепрезидент на BBC), създателя на една от най-големите онлайн медийни групи в света Кирил Цимерман (Hi-Media) и редица други. Сред лекторите са и Диего Семпрун (изп. директор „Нови пазари" на Nielsen), Ръсел Бъкли (вицепрезидент на AdMob - компания на Google) и още над 60 други презентатори.


"И тази година събираме на Webit елита на световните маркетинг, рекламни, медийни и дигитални професионалисти. Ще направим обзор и възможно най-добрата информационна платформа, ще предложим голямо разнообразие от теми с помощта на световните лидери от цялата верига на глобалната дигитална индустрия. Комбинацията между изложбена и конферентна програма прави Webit
2010 наистина уникално събитие", каза Пламен Русев, председател на организационния комитет на Webit и председател на борда на е-Academy.

Ален Йоро, президент на водещата организация на дигиталната индустрия в Европа IAB Europe заяви: „Благодарение на своята международна харизма още от първата си година Webit се наложи като най-голямото събитие за Централна и Източна Европа. Вярвам, че то ще продължи да разширява мащаба си в бъдеще".

Webit е един от водещите световни форуми за дигиталната индустрия, на който се срещат рекламодатели, рекламни, маркетингови и интерактивни агенции, печатни, електронни и онлайн медии. През 2010 събитието очаква над 6000 посетители и десетки изложители. Изложбената част е напълно безплатна за регистрираните посетители. В конферентната програма има безплатни сесии и панели и такива с платен достъп. За първи път регистрацията при подобен световен форум позволява участниците да заплащат за достъп само до избраните от тях панели от програмата.

Повече информация за Webit 2010 можете да намерите на WebitExpo.com