Tesla започва производство на Roadster с десен волан
Tesla започва производство на Roadster с десен волан / снимка: Speed-Press

Tesla Motors планира да произвежда вариант с дясно разположен волан, версия на електрическия Tesla Roadster. Построен е първият автомобил с такъв волан, който е на разположение за тестване в представителството на Tesla в Лондон. Може да бъде депозиран за по-късен етап на производство.

Въпреки това има спекулации, че Tesla може да отмени изцяло производството на серията Roadster. От Tesla подготвят своя IPO (Първично публично предлагане) и от него става ясно, че не планират да продават сегашното поколение Tesla Roadster поради планирани промени в работата си с доставчика за Tesla Roadster.

Според информация от компанията автомобилът може да измине разстоянието от 320 км с едно зареждане, като то трае около четири часа. Единственото необходимо нещо е контакт с ток от 220 волта. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за време от 3,7 секунди. Електронно ограничената максимална скорост е 200 км.

В Обединеното кралство Tesla Roadster ще има стартова цена от £ 86950 (246177 лв.). От покупната цена на автомобила може да се приспадне и данъкът в Обединеното кралство, с идеята тя да бъде по-достъпна.

Агенция Speed-Press