Съдят Даймлер Крайслер заради неработещ Мерцедес за 1,7 млн. долара
Съдят Даймлер Крайслер заради неработещ Мерцедес за 1,7 млн. долара / netinfo

Продавач на коли в Лос Анджелис обяви, че ще даде под съд германския автомобилен конструктор Даймлер Крайслер, след като неговата кола Мерседес, струваща 1.7 млн. долара, се развалила след 4 км. каране.

Марк Джонстън, който е собственик на магазина "Мотори Гранд При", специализиран за редки автомобили, е купил през 2003г. Мерседес Бенц CLK-GTR Роудстър, с повече от 600 конски сили, която същестува само в 6 екземпляра, като се надявал да продаде с голяма печалба рядката спортна кола.

Колата, която трябвало да вдига максимална скорост 320 км./ч. и да ускорява теоретично от 0-200км./ч. за по-малко от 10 сек. , е най-скъпата кола в света според Книгата за рекордите на Гинес. "Тази кола обаче стана изключителна по най-лошия начин", каза Джонстън на пресконференция - "Тя не работи". "Тази кола е произведение на изкуството", изтъкна той, като обаче добави горчиво - "Произведение на изкуството, което не функционира".

Според Джонстън колата се е развалила след 4 км. каране, когато правел демонстрация на клиент в Бевърли хилс. Тъй като германският конструктор не отговорил на неговото искане да му бъдат върнати парите, той решил да заведе граждански иск срещу "Мерседес бенц" и нейната дъщерна фирма "Даймлер Крайслер". В исковата си молба той настоява анулиране на покупко-продажбата, обезщетение и покриване на разходите.