Suzuki Kizashi идва и в Европа
Suzuki Kizashi идва и в Европа / www.speed-press.com

Suzuki ще представи последното си поколение хибридна технология в модела Swift Plug-in hybrid на автосалона в Женева след месец. Освен него компанията ще покаже за първи път в Европа луксозния си седан Kizashi.

Suzuki Swift Plug-in hybrid е предвидено за движение в градски условия и при не много дълги преходи. Автомобилът разчита основно на електрически двигател със 73 конски сили, с който може да изминава по 20 км. При нужда, като помощен агрегат, се включва компактен 660-кубиков бензинов мотор. Той може да се използва както за придвижване, така и като генератор на литиево-йонните батерии. Автомобилът може да се зарежда с електричество и от контакта, от обикновени електрически мрежи. Той има изключително ниско ниво на вредните емисии.

Седанът от сегмент D Kizashi е флагманът на Suzuki. Автомобилът вече се продава в Япония и САЩ, а скоро продажбите ще започнат и в Австралия. Suzuki ще покаже за първи път седана в Европа на автосалона в Женева, след което ще стартират продажбите на Kizashi на пазара в Швейцария. Очаква се скоро след това автомобилът да бъде предложен и на други европейски пазари. Той се задвижва от 2,4-литров, 4-цилиндров бензинов двигател, има CVT безстепенна автоматична скоростна кутия и интелигентно задвижване на четирите колела i-AWD. (Агенция Speed-Press)