Спряха разговорите за навлизане на iPhone в Китай
Спряха разговорите за навлизане на iPhone в Китай / netinfo

China Mobile временно е прекратила преговорите с американската Apple Inc. за появата на китайския пазар на iPhone, предаде Франс прес.

„Разговорите с Apple за iPhone временно са преустановени за момента”, каза говорител на компанията. Оттам не разясниха какви са причините за спирането, нито дали преговорите ще бъдат подновени. Поради липсата на коментар от страна на компанията какво е довело до прекратяване на преговорите, се появиха спекулации, че двете фирми не са се споразумели за подялбата на приходите, пише Би Би Си.

iPhone се продава за около 500 долара в САЩ, което се равнява на две средни месечни заплати в Китай. Въпреки че няма да достигне до мнозинството китайци, той вероятно ще е много популярен сред нарастващата средна класа в Пекин, Шанхай и други големи градове.

1,4 милиона устройства са били разграбени през първите три месеца след появата на iPhone, твърдят от Apple. Американската компания се надява да продаде 10 млн. устройства до края на 2008 година.

iPhone вече се продава в Северна Америка и Европа от миналата година, а през тази ще достигне и азиатските потребители. Продължават разговорите за появата му на японския пазар.