Sony намали цената на Playstation 3
Sony намали цената на Playstation 3 / netinfo

Sony обяви, че ще намали цената на своята PlayStation 3 с 20% в Япония. Съобщението бе разпространено след като Microsoft пуснаха своя DVD плейър за Xbox 360. Президентът на Sony Computer Entertainment Кен Кутараги разясни, че този ход на компанията е заради оплаквания на потребители относно високата цена на продукта. Sony ще намали цената на основния модел на PlayStation 3 до $410.

Това поставя конзолата в същата ценова област като Xbox 360 с HD DVD плейъра, които се продават за $427 в Япония. Не е запланувано понижение на цената в други държави.

Играта ще бъде пусната в Япония на 11-ти Ноември, а в Америка на 17-ти при цена $499. Решението на Sony ще донесе напредък за компанията, която до скоро се излагаше със забавяне на продукта си. Конкурентът Nintendo Co. ще пусне своята Wii до края на годината. PlayStation 3, която бе запланувана за по-рано тази година, беше забавяна два пъти. Sony ще пусне два милиона копия на продукта, а не четири както бе запланувано. Намалението на цената се отнася за основния модел на Playstation 3, който е с 20 GB хард диск. От Nintendo съобщиха, че тяхната геймърска конзола Wii ще бъде с цена по-ниска от тези на Xbox 360 и PlayStation 3.

www.kaldata.com