Skype и Kazaa правят програма за гледане на он-лайн телевизия
Skype и Kazaa правят програма за гледане на он-лайн телевизия / netinfo

Двамата създатели на популярните програми Skype и Kazaa обръщат поглед и към Интернет-телевизията. Намеренията им са за създаване на изцяло нов начин за разпространение на видео през web-мрежата. Проектът с име – „Венеция” (Venice Project) ще бъде представен към края на годината, междувременно се водят преговори за излъчване с няколко водещи телевизионни мрежи.

Очакванията са - този „нов начин” да се превърне в главен метод за разпространение на он-лайн телевизия, чрез който всички телевизии ще могат да излъчват предаванията си. За сега няма предварителна информация за самата технология на разпространение.

Никлас Зенстрьом и Янус Фрийс вече са събрали световен екип от специалисти за работа по новият им проект. Двамата уверяват, че няма да изоставят работата си и по проекта Skype, който наскоро беше купен от eBay.

Ако техните предишни проекти могат да бъдат критерий за новият им замисъл, то успехът им е гарантиран.

Kazaa е една от водещите програми в P2P-мрежите – с около милион потребители. Skype за три години от съществуването си, успя да събере над 100 милиона почитатели и се превърна в най-бързо развиващата се програма за он-лайн общуване.

http://www.kaldata.com/