Сирийски хакери разбиха акаунта на Skype в Twitter
Сирийски хакери разбиха акаунта на Skype в Twitter / БГНЕС

Хакерска групировка, нарекла се "Сирийска електронна армия", разби акаунта на интернет услугата Skype (Скайп) в социалната мрежа Twitter (Туитър). Това заявиха хакерите в своя блог в Twitter, предаде ИТАР-ТАСС.

Хакерите твърдят, че са успели да качат в микроблога на Skype следното съобщение от името на компанията: "Не използвайте пощенските услуги на Microsoft (Майкрософт), те наблюдават вашите акаунти и продават данните на правителствата".

Взломаджиите поместиха в своя блог и контактните данни на Стив Балмър, генералния директор на Microsoft, заявил през август, че до 12 месеца ще се оттегли от поста. Тази сутрин посланието на хакерите бе изтрито.

Представители на Skype потвърдиха, че е имало хакерски атаки, но не уточниха кой стои зад тях. "Потребителските данни не са пострадали. Поднасяме извинения заради неудобствата", се казва в изявление на компанията, цитирано от БТА.

"Сирийската електронна армия" вече неведнъж е поемала отговорността за разбиване на сайтовете на влиятелни световни медии и техни акаунти в Twitter. От дейността й пострадаха например Асошиейтед прес и Франс прес, телевизия "Франс 24", в. "Файненшъл таймс" и медийната корпорация Би Би Си.