Щракнаха новото Lambo V12
Щракнаха новото Lambo V12 / снимка: Агенция Speed-Press

Това е изцяло новата суперкола на Lamborghini, заснета с камуфлаж точно месец преди да бъде напълно разкрита на салона в Женева. Тя трябва да носи името Aventador

Както може да се види, моделът получава вдъхновение от лицето на Reventon, а създателят му обяви, че ръчно сглобеният V12 двигател ще развива 700 к.с. - с 30 повече от LP670 - и може да се форсира до опияняващите 8250 об/мин. Моторът тежи само 235 кг, куплиран е към автоматизирана ръчна скоростна кутия с един съединител.

Наследникът на Murcielago получава в стила на F1 и пушрод окачване (с избутваща кормилна щанга). Благодарение на това предната му част може да бъде значително понижена. Освен че се отличава с по-твърди рамена, то допринася и за значителното намаляване на масата, тъй като е изцяло изработено от алуминиеви сплави. От същия материал са направени и двойните триъгълни носачи. Спирачките на свой ред са карбон-керамични.

Хидравлична повдигаща система пък предпазва носа от неравности по пътя и други препятствия.

Освен подробности за окачването Lamborghini потвърди и 400-милиметровите предни спирачни дискове с шестбутални апарати и 380-милиметровите задни с четириточкова система. 19-цоловите предни джанти ще са „обути” в гуми с размер 255/35, а 20-цоловите задни залагат на номер 335/30. Шофьорът ще може да избира между три режима на управление, вариращи от „комфортен” до „състезателен”.

Агенция Speed-Press