Робот плашещо прилича на жена - смее се, плаче и флиртува (СНИМКА)
Робот плашещо прилича на жена - смее се, плаче и флиртува (СНИМКА) / Thinkstock/Getty Images

Китай представи своето чудо на технологиите - дамата-робот Цзя Цзя, определена от създателите си като "богиня", която плашещо прилича на човек, склонна е да се шегува и ще бъде програмирана да плаче и да се смее.

Изобретението в областта на хуманоидната роботика е отнело три години на специалисти от Китайския научно-технически университет. Цзя Цзя е в състояние да променя израженията си и да се движи самостоятелно.

През 2020 г.: Роботи ще ни сервират закуска в хотела

Когато създателят й я поздравил, Цзя Цзя отвърнала: "Да, господарю, какво мога да направя за Вас?". А по-късно, когато била наобиколена от журналисти с камери, роботизираната дама се пошегувала: "Снимките, направени от този ъгъл, ще направят лицето ми да изглежда по-голямо".

Робот изглежда точно като Скарлет Йохансон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Китайските медии описват Цзя Цзя като "добре изглеждаща" и с невероятно достоверни извивки на устните при говор. В сравнение с предишните разработки, очите на новия модел се въртят почти като човешки.

Изследователите планират да разработят технология, позволяваща на Цзя Цзя да плаче и да се смее, и да преодолеят технологичните ограничения, които пречат на по-богатия й набор от изражения.

Източник: БТА