Renault разбули мистерията Captur
Renault разбули мистерията Captur / Снимки: Агенция Speed-Press

Renault представи първия си градски кросоувър Captur. Френският производител залага много на този модел и според официалното комюнике до медиите той събира най-доброто от трите свята - експресивният стил и високата шофьорска позиция, характерни за представителите на категорията SUV, функционалността на миниван и удоволствието от шофирането, което дава компактният седан.

След обновяването на Clio това е втората дизайнерска офанзива от страна на Лоранс ван ден Акер, главния „художник" на Renault. Каросерията е с мека и флуидна линия, съчетана с излъчването на здрав и стабилен автомобил, вдъхновен от едноименната концепция.

Renault разбули мистерията Captur
netinfo

Компактни размери, повишен клиренс, големи колела, оригинална боя и възможност за покрив в друг цвят - всичко това му придава свежест и индивидуалност. Дължината му е 4,12 м, но отвъртре пространството е подобаващо, както се вижда от снимките. Салонът също е изпълнен в два цвята. Централно място на таблото заема новият таблет Renault R-Link, свързан с автомобила и допълнен от аудиосистема 6HP.

Както вече споменахме, Captur е разработен на базата на новото Clio. Дизелови и бензинови двигатели от новата гама на Renault с нисък разход и вредни емисии от 96 г/км, обещава френският производител.

Ще произвеждат кросоувъра в завода на марката във Валядолид, Испания, а официалната му премиера ще се състои на автомобилния салон в Женева през март.

Агенция Speed-Press

Renault разбули мистерията Captur
netinfo