Разграбиха стоките от онлайн магазин
Разграбиха стоките от онлайн магазин / netinfo

Онлайн магазинът на английската фирма за продажба на играчки “Хемлийс” беше разграбен през почивните дни, след като врели и кипели уебкупувачи откриха грешка в една схема за пазаруване с ваучери. Тя позволява да се натрупват до 60% отстъпки при купуване на стоки от онлайн магазина на “Хемлийс”.

Според британския вестник “Гардиън” грешката е забелязана от потребители на HotUKDeals в събота следобед и за няколко часа хиляди купувачи в Нета узнаха за тази възможност и се възползваха от нея. В резултат на активността им в неделя сутринта електронните рафтове на “Хемлийс” останаха полупразни. Повече от половината от най-търсените кукли и играчки бяха изкупени и то на доста изгодни цени.

Потребителската атака изненада “Хемлийс” и затрудни функционирането на сайта. Компанията изтегли бързо офертата, но щетите вероятно ще са сериозни. Онлайн магазинът и традиционните магазини ползват един централен склад и недостигът може да опразни не само виртуалните щандове. “Хемлийс” обещава да не анулира изпълнението на поръчките, направени в резултат на грешката, каквото и да й струва това.

Според “Гардиън” един много доволен клиент се похвалил, че успял да поръча истинска маса за билярд, която реално струва 13 000 лири, за малко повече от 5 000 лири. Говорителка на компанията коментира лаконично нашествието на викингите като един от недостатъците на електронната търговия./БГНЕС/