Първият Google телефон дебютира в Ню Йорк
Първият Google телефон дебютира в Ню Йорк / netinfo

Мобилен телефон, пригоден за работа със софтуера на "Google" -"Андроид", ще има своя дебют следващата седмица в Ню Йорк, съобщи Франс прес.

Американският телеком T-mobile ще представи на 23 септември телефона, създаден от тайванската фирма HTC, който ще се предлага в магазините от началото на октомври. Компанията - отличник в Интернет пространството се надява "Android" да се превърне в доминираща операционна система за мобилни телефони. Тя е предназначена да подобри скоростта и качеството на използване на мрежови услуги на преносими устройства.

Софтуерът е разработен като програма с открит код, което означава, че всеки може свободно да използва технологията, за да бъдат мобилните телефони съвместими с мрежи с многобройни носители. Google съобщи плановете си за този софтуер в края на миналата година и анализаторите реагираха, заявявайки, че тя потенциално може да трансформира пазара на мобилни телефони посредством осигуряването на услуги, поддържани с реклами вместо с абонаментни такси, допълва БГНЕС.