Porsche взриви Детройт с обновения Cayenne
Porsche взриви Детройт с обновения Cayenne / netinfo

Porsche буквално взриви изложението в Детройт с обновената версия на своя SUV Cayenne. “Нетипичният за марката модел първоначално бе заклеймен, но успя да се наложи”, заяви Венделин Видекинг, глава на компанията, по време на представянето на автомобила.

Новата версия е с изцяло променен дизайн. Това личи по откровено по-широките фарове, както и по монтираните под тях LED светлини, които вече ще се предлагат като част от стандартното обзавеждане. Задницата е увенчана от спойлера на Cayenne Turbo и от LED стопове.

Обновена е и гамата на двигателите. V-образният 6-цилиндров вече предлага 15% повече максимална мощност (290 к.с.). До 500 “коня” достига мощността на версията Turbo, а ускоряването от 0 до 100 км/ч става за 4,9 сек. Освен това моторите на Cayenne 2008 ще са с между 8 и 15% по-икономични от тези на предходния модел. Усъвършенствана е и фирмената стабилизираща система.

“Близо 40 000 бройки от Cayenne продаваме годишно, а това е двойно повече от предвиденото, сподели вчера пред журналисти Видекинг. Моделът се превърна в един от бестселърите на марката на бързо разрастващи се пазари като Китай и Русия”, добави още той. (БГНЕС)