Porsche „почерни” Boxter S
Porsche „почерни” Boxter S / снимки: Агенция Speed-Press

След като направи Black Edition за модела 911, Porsche побърза да стори същото и с Boxster S. Той ще бъде произведен само в 987 екземпляра.

Двуместният роудстър ще разчита на форсиран до 320 к.с. (+10 к.с. от базовия мотор) 3,4-литров 6-цилиндров двигател, а цените ще са доста атрактивни и започват от 63 404 евро с ДДС за Германия. Максималната мощност на мотора е възможна при 7200 об/мин. С десет единици е увеличен и максимумът на въртящия момент, чиято стойност от 370 Нм е достъпен при 4750 об/мин.

Силовият агрегат е куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия. С тях автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 сек, с 0,1 сек по-бързо от класическия Boxster S. Това обаче в никакъв случай не е съчетано с увеличение на разхода на гориво, който си остава непроменен.

Автомобилът е с лети джанти, заимствани от Boxster Spyder с десетлъчев дизайн, благодарение на които автомобилът икономисва 5 кг от масата си. Предните гуми са с размер 235/35 ZR 19, а задните - 265/35 ZR 19.

Със седемстепенната предавателна кутия Doppelkupplungsgetriebe с двоен съединител, динамиката става още по-впечатляваща и автомобилът вече ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 сек. Ако заложим на пакета Sports Chrono Plus с launch control, това става вече за 4,9 сек. С PDK трансмисията вредните емисии на CO2 спадат до 221 г/км.

Ролбарите, решетките на страничните въздухозаборници и двойните ауспуси също са боядисани в черно. Черната тема продължава и в интериора, а стоманените прагове на вратите са украсени с черен надпис Black Edition. Почернени са дори и циферблатите на инструменталния панел.

Продажбите му започват от март, като купувачите ще могат да се възползват и от фирменото обучение за шофьори на Porsche на пистата в Силвърстоун.

Агенция Speed-Press