Печалбата на Google нараства
Печалбата на Google нараства / снимка: БГНЕС

Интернет компанията Google Inc („Гугъл Инк.”) декларира приходи в размер на 5,37 млрд. долара за тримесечието, завършило на 30 юни тази година, което е повишение с 39 на сто спрямо второто тримесечие на 2007 година и представяне с 3 на сто по-добро спрямо предходните три месеца.

Оперативната печалба на компанията е 1,58 млрд. долара или 29 процента от приходите, а за периода януари-март оперативната печалба на компанията е била 1,55 млрд. долара или 30 на сто от приходите. Чистата печалба на компанията за април-юни е 1,25 млрд. долара.

„Силният растеж в световен план, както и нарасналият трафик към продуктите и услугите, собственост на компанията ни осигуриха още едно силно тримесечие, въпреки по-предизвикателните икономически условия”, заяви изпълнителният директор на Google Ерик Шмидт. „Освен че се фокусираме върху иновациите по отношение на основния ни бизнес – търсачката, ние се стараем да повишим удоволствието на нашите потребители и да разширим пространството за нашите рекламодатели и партньори чрез нови технологии и формати”, допълни Шмидт.