Пач на Майкрософт кара Internet Explorer да забива
Пач на Майкрософт кара Internet Explorer да забива / netinfo

Пакетът от ъпдейти, пуснат от Майкрософт от 8 август, създава проблеми с браузъра Internet Explorer на някои системи.  

След инсталацията на критичния ъпдейт MS06-042, IE може да "забие" при разглеждането на някои уеб сайтове, се съобщава в сайта за поддръжка на потребителите. Проблемът засяга IE 6 на Windows XP с инсталиран Service Pack 1 и Windows 2000. "Майкрософт откри бъг в ъпдейта MS06-042", се съобщава в официално изявление на компанията от вторник. Тя планира да пусне отново бюлетина и пача на 22 август за всички засегнати потребители.

Проблемът се появява когато потребител на IE прегелжда уебсайт, използващ едновременно версията 1.1 на протокола HTTP и компресия. HTTP или hyper transpot transfer protocol е протоколът, използван за браузване на сайтове. Потребители на Internet Explorer са докладвали за проблеми при работа с програми на Peoplesoft, използващи уеб базиран интерфейс, както и със софтуера на Mайкрософт - CRM.

Един от начините за временна поправка е изключването на HTTP 1.1 в самия браузър. Също така би могло да се изключи компресията от страна на сървъра (което неминуемо ще забави трафика). От Майкорсофт съобщават, че и те имат решение, но за да го разберете, ще трябва да се обадите в център по поддръжка.

MS06-042 е ъпдейт на Майкрософт, който поправя осем уязвимости в браузъра на компанията. Той е един от дузината ъпдейти, които бяха пуснати миналата седмица.

www.kaldata.com