Остров „Окото - природен феномен или мистериозен портал (СНИМКИ/ВИДЕО)
Остров „Окото - природен феномен или мистериозен портал (СНИМКИ/ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

В блатисти земи в североизточната част на Аржентина, в края на миналата година група учени се натъкнали на мистериозен остров, който породи вълна от дискусии. Забележителното е, че парчето земя, заобиколено от тънка ивица вода, се върти около собствената си ос.

Загадката на идеално оформените кръгове стана обект на заснемане на документални филми. Всъщност повод за откриването на острова, станало именно заснемането на лента, посветена на паранормалните явления. Екипът на филма разглеждали Google Earth и забелязали странните кръгове. Заинтригувани от видяното, зарязали оригиналния филмов проект и се втурнали да разплитат загадката на езерото, което вече всички наричат „Окото".

„Направи ни впечатление, че земята и заобикалящата я вода са с толкова съвършена форма, че трудно може да се повярва, че са естествено образувание", твърди режисьорът на лентата. Екипът се свързал с инженера Ричард Петрони и експерта Пабло Мартинес, които са категорични, че подобно нещо не са виждали преди. Екипът започнал мащабни изследвания, финансирани от дарителска кампания, а резултатите от тях ще бъдат оповестени в документалния филм, който се снима за „Окото".

„Островът е напълно реален и дава съмнения за свърхестесвена намеса, носеща връзки с паранормални явления", казва инженерът Ричард Петрони. Екип от НЛО ловци стига по-далеч в твърденията си за мистериозния остров-някои смятат, че е масивна извънземна база.

Любопитни факти за езерата на Земята

„В Аржентина има засилено присъствие на НЛО в сравнение с останалата част на света. Възможно е чрез езерото извънземни да се опитват да прикрият конкретен вход към тяхната каза. Формата на земята е голяма и кръгла. Достатъчно е голяма, за да побере 100 м. НЛО през него. Водите около острова трябва да бъдат допълнително проучени", смята Скот Уорлинг от „UFO Daily".

Много хора остават скептични за извънземния произход на острова и са категорични, че той е поредния красив природен феномен.