Обсъждат бъдещ брак между човек и неговия секс робот
Обсъждат бъдещ брак между човек и неговия секс робот / ThinkStock/Getty Images

Британски учени обсъждат възможността в най-близко бъдеще хората да могат да сключват брак със своя усъвършенстван секс робот, тъй като сексът между човека и машината ще стане текуща практика в най-близките години, пише в. "Дейли мирър".

Секс робот има топла кожа и чертите на Анджелина Джоли като Лара Крофт

Дискусията "Любов и секс с роботи" се проведе в Лондонския университет. Според експерта по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви в недалечно бъдеще законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и да допусне брак между роботизирана сексуална кукла и нейния партньор от плът и кръв.

"Машините ще трябва да се сдобият с човешки права", пророкува д-р Леви. Той е убеден, че браковете между роботи и хора ще бъдат легализирани.

Робот изглежда точно като Скарлет Йохансон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Специалистът припомни, че до 1967 година междурасовите бракове в някои щати на САЩ бяха забранени, а хомосексуалните бракове извървяха труден път, докато бъдат разрешени. Според него и венчавките с роботи ще извървят същия път, като в началото срещу тях ще се изправят някои религиозни общности.

Секс роботите - най-успешната тенденция за 2016 година

"Никъде в Библията обаче не е споменавано, че бракът е разрешен само между две човешки същества", изтъква д-р Дейвид Леви, цитиран от БТА. Той пророкува, че няма да мине много време и роботите ще се превърнат в приятели, без които не можем. "Тогава какво пречи това приятелство да премине в брак?", пита реторично д-р Леви.

Още за необичайните отношения между хора и роботи:

През 2040 г. сексът няма да е средство за размножаване

Секс роботи ще обслужват клиентите в бардаците на бъдещето

Секс роботите застрашават бъдещето на човечеството

След 30 години: дизайнерски бебета и секс за удоволствие