Няколко невероятни факта за Microsoft
Няколко невероятни факта за Microsoft / Guliver/Getty Images

Мисията на Microsoft е да помага на хората и фирмите да реализират потенциала си. Ето няколко невероятни факта за технологичния гигант:

Търсачката Bing позна тазгодишния печеливш в Евровизия.

Чрез комбинация от тоналността, с която се „говори" в социалните медии за всяка страна участник в Евровизия и затвърдени модели на гласуване от предходни издания на конкурса, интернет търсачката на Microsoft - Bing прогнозира шансовете за отличие на всяка нация, която се състезава в тазгодишното издание на конкурса.
Не само това, но Bing позна, че призьор ще бъде Швеция. Любопитно е да се отбележи, че отгатна още четири от петте победители!

Microsoft лови комари с дрони.

Microsoft ще използва безпилотни самолети, за да лови насекоми-преносители на вируси. Хората често пренебрегват опасността, която представляват заразите за живота на човечеството. Microsoft разработи технологията "Project Premonition", която предвижда използване на дрони и други технологии в борбата с разпространението на зарази.

75 милиона устройства с Windows 10 за по-малко от месец.

По-малко от месец след старта на последния Windows през юли т.г. Microsoft обяви, че новата версия вече се намира в над 75 милиона устройства по света. 24 часа след пускането на Windows 10 софтуерът беше инсталиран в 14 милиона устройства.
На практика - месец след пускането си на пазара Windows 10 работи на почти пет на сто от всички персонални компютри, според независимата компания за уеб анализи StatCounter.
Скоростта, с която хората приемат и започват да ползват новата операционна система за август е 4,9%, което изпреварва с 4,1% броя на персонални компютри, ползващи Windows 7 месец след като той е пуснат на пазара. Windows 8 е бил ползван само при един на сто от компютрите, след своята премиера. Данните са на StatCounter.

Клиентите на облачни услуги от Microsoft се увеличават повече от два пъти на годишна база.

12,4 милиона са абонаментите за Офис 365 в световен мащаб само в рамките на 12 месеца.

10 милиона долара ще дари Microsoft в рамките на кампанията Upgrade Your World през 2015 година.

Успоредно със старта на Windows 10 Microsoft започва паралелна, едногодишната инициатива в световен мащаб. Тя се нарича Upgrade Your World и има за цел да подкрепя хора и организации, вдъхновяващи другите; базирана е на визията на Microsoft за подкрепа на хората в това да постигат повече, благодарение на технологиите.

Microsoft ще си партнира с 10 световни и 100 национални неправителствени организации, като ги подпомогне в усилията им да правят света по-добър както финансово, така и с технологии. Общо 10 милиона долара ще бъдат дарени за подпомагане и популяризиране на техните мисии и каузи по целия свят в области, нуждаещи се от подкрепа, сред които бедност, HIV, образование, хуманитарна помощ и околна среда.

Най-новото от Microsoft и света на технологиите може да научите на 20-21 октомври в рамките на конференцията INDEED WE CAN. Цените на пасовете са промоционални до 15 септември.