Ново изобретение помага на шокохолиците
Ново изобретение помага на шокохолиците / ThinkStock/Getty Images

Шокохолици, внимавайте - на пазара вече има ново изобретение, което ще ви попречи да бъркате безогледно в бурканчетата "Нутела", пише в. "Дейли експрес".

Заключващият механизъм е изобретен от германския дизайнер на мебели Даниел Шоблох. Идеята го осенила на шега, след като негов приятел се оплакал, че децата му постоянно бъркат в бурканчетата с любимото му шоколадово изкушение.

Оказало се, че това е масов проблем, и поръчките към Шоблох завалели. Интересът към изобретението му скоро станал толкова голям, че германецът решил да предложи продукта си за продан в eBay на цена от 10 евро. Досега той е продал 1000 "катинара" за бурканчета "Нутела".

Според описанието си в интернет аукциона джаджата е "изобретението, което светът дълго време очакваше". Заключващият механизъм, обещаващ "драстично да намали шоколадовите престъпления", представлява акрилно стъкло с катинар, което се поставя върху буркана, предотвратявайки отвъртането на капачката му.

Даниел Шоблох все пак предупреждава потребителите, че приспособлението не е най-надеждната защита срещу кражбата на "Нутела". Изобретателят не крие, че най-закоравелите шокопрестъпници могат да разбият пластмасата, ако поривът им да задоволят страстта си за течен шоколад стане неудържим.

Източник: БТА