Новите телевизори ще имат връзка със Skype
Новите телевизори ще имат връзка със Skype / DarikNews

Компанията за уеб-комуникации Skype заяви, че новите свързани с интернет телевизори с висока разделителна способност на Panasonic и LG ще включват гласов и видео-чат чрез Skype, информира БГНЕС.

Свързаните със Skype висококачествени машини ще бъдат достъпни от средата на годината и когато се комбинират с новите уеб-видеокамери с висока разделителна способност, ще "позволят на хората да комуникират от удобството на собствените си всекидневни", заяви компанията. Skype обяви, че LG и Panasonic ще предлагат специално проектирани HD уебкамери със "специални миркофони и оптика, които могат да приемат звук и образ от разстоянието до кушетката".

Skype, чиято щабквартира е в Люксембург, осигурява гласови и видео-разговори през интернет, без да използва стандартната телефонна мрежа. Това позволява на потребителите на Skype да се обаждат на други потребители, без да плащат такси и осигурява възможността да се свързват с мобилни и стационарни линии на ниски цени. През ноември Skype беше продаден от гиганта на онлайн-търговете eBay на частна инвестиционна компания.

Софтуер на компанията ще се включва в 2010 VIERA CAST на „Панасоник" и новият LG 26 с LCD и плазмен HDTV дисплей. "Популярността на видео-чата през Skype се увеличи значително през последните години, като средно 34% от разговорите от Skype до Skype включват видео", заяви изпълнителният директор на компанията Джон Силвърман. Много потребители са искали да могат да комуникират с приятелите и семейството си на голям екран, което логично е довело до връзката с новите телевизори.