Новият CLS през очите на Brabus
Новият CLS през очите на Brabus / снимки: speed-press.com

Brabus показа тунинг програма си за второто поколение на Mercedes-Benz CLS.

В аеродинамичния тунел на Brabus са тествани всички елементи от външния кит, който се състои от нова предна броня, променени въздухоотвори с LED светлини, спортни калници с хриле, странични прагове, заден спойлер и по-ниска задна престилка, от която излизат четирите накрайника на спортната изпускателна система.

Предложенията за окачването са две. Спортни пружини, които свалят клиренса с 30 мм или Airmatic въздушно окачване, при което височината може да се намали с 35 мм. Монолитните джанти са с размери от 17 до 20 цола.

Новият CLS през очите на Brabus
netinfo

Тунинг програмата не се предлага единствено за най-мощните версии на CLS. Тя е достъпна дори и при CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY, която е екипирана с кит Brabus ECO PowerXtra D4, вдигащ мощността с 31 к.с. и увеличаващ въртящия момент до 560 Нм.

За CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY немският тунер предлага контролно устройство ECO PowerXtra D6S, което може да се монтира за 45 минути. В „Eco" вариант въртящият момент е увеличен от 620 на 690 Нм между 1600 и 2400 об/мин. Мощността тук остава непроменена, докато не се премине на режим „Sport", където тя скача от 265 на 313 к.с. Така турбодизеловият модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и има електронно ограничена до 250 км/ч максимална скорост.

Новият CLS през очите на Brabus
netinfo


Агенция Speed-Press