Нов смартфон прави 20 снимки наведнъж
Нов смартфон прави 20 снимки наведнъж / снимка: Reuters, архив

Компанията Самсунг представи в Лондон новия си смартфон от трето поколение Galaxy S III, който има не една и две екстри.

В него e използван процесорът Exynos 4 Quad с тактова честота 4 ГХц, RAM - 1 ГБ. Екранът е изработен по технологията Super AMOLED с диагонал малко над 120 мм и 1280х720 пиксела.

Дизайнът на новия смартфон е „с естествени плавни линии”. Корейският производител твърди, че в дизайна са въплътени вятъра, водата и светлината. Новата луксозна придобивка се предлага в два цвята - морско синьо и мраморно бяло. В бъдеще ще има и други цветови решения, но продуктът няма да бъде правен от керамика, както се съобщаваше, а все така от пластмаса.

Основната камера с 8-те мегапиксела е превъзходна „спринтьорка” като бързина и позволява да се правят снимки от 20 последователни кадъра, уточнява БГНЕС.

В новата придобивка са монтирани технологии за разпознаване на лицето, гласа и жестовете. Апарат ще живее живота и на собственика си. Ще разпознава движенията му. Ако притежателят му набира текст за изпращане, но в последния момент решава все пак да се обади на съответното лице, достатъчно ще е само да допре телефона до ухото си - устройството автоматично ще набере номера.

Естествено Samsung Galaxy S III ще уведомява за пропуснатите обаждания или есемеси.