Nissan показа Juke Nismo Concept
Nissan показа Juke Nismo Concept / снимки: Агенция Speed-Press

Nissan Motor Co., Ltd ще разкрие новото си бъдеще под формата на концепция с дързък дизайн, която ще илюстрира бъдещето на фирмения център Nismo. Прототипът Nissan Juke Nismo ще бъде сред звездите на фирмения щанд на стартиращото изложението в Токио, което започва на 3 декември. Автомобилът е по-нисък, по-бърз, по-широк и с видимо по-драматичен дизайн.

„Успешните продажби на Nissan Juke в световен мащаб доказаха, че клиентите харесват различното", смята Анди Палмър, изпълнителен вицепрезидент на Nissan Motor Co., Ltd. „Juke Nismo Concept издига тази идея на още по-високо ниво. Той е енергичен, различен и изкусителен", смята той.

Цветовете са перлено бяло с червени акценти, Juke Nismo Concept е с боди кит, разработен от специалистите по аеродинамика от Nismo, чиито умения са се доказали в състезателните автомобили. Както и при „спортистите" аеродинамичният му пакет е проектиран не просто, за да изглежда добре, но и да допринася за динамиката и ниския разход на гориво. Новите части са понижените предна и задна броня, по-широки калници, надвеси и странични поли.

Сменена е формата на радиаторната решетка, а задният спойлер се е сдобил със странични елементи, за да контролира по ефективно въздушните струи.
Шасито е понижено, а 1,6-литровият турбобензинов двигател е бил доработен, за да бъде увеличена мощността му.

Както показва концепцията, Nismo изнася на нови нива възможностите за индивидуализация на автомобилите от марката Nissan.

Агенция Speed-Press