На всяка минута в интернет – 1,4 милиона търсения
На всяка минута в интернет – 1,4 милиона търсения / netinfo
Всяка минута по света се извършват по 1.4 милиона търсения, като повечето от тях са през Google, показва ново проучване на comScore, цитирано от БГНЕС.

Все още обаче Baidu.com е достатъчно силна търсачка в Китай, а NHM в Южна Корея, за да могат и двете да намерят място в световния топ 5, според доклада, базиран на данни за трафика от месец август.

В миналото компанията публикува данни, отнасящи се само до една група страни. Статистиките на comScore и нейният конкурент Nielsen/NetRatings се наблюдават много внимателно от анализаторите на индустрията, макар и че двете фирми за измерване на интернет използват онлайн техники за събиране на информация, неодобрявани от повечето компании за проучвания.

Според данните от услугата qSearch 2.0 на comScore, през август са били направени над 37 милиарда търсения в световен мащаб чрез Google. Това е около 60% от всички търсения по света, а в САЩ – 50%. На второ място за пореден път се намира Yahoo с 8.5 милиарда търсения, следвана от Baidu.com с 3.3 милиарда, Microsoft с 2.2 милиарда и NHM с 2 милиарда.