Мъжете не умеят да общуват в интернет
Мъжете не умеят да общуват в интернет / Thinkstock/Getty Images

Проучване в Индия показва, че повечето мъже не умеят да общуват в интернет, съобщи в. "Хиндустан таймс".

Специалисти са анкетирали около 550 жени, ползвали приложението за запознанства TrulyMadly. Повече от 63% от участничките на възраст от 18 до 25 години смятат, че представителите на силния пол трябва да развиват навиците си да общуват в глобалната мрежа. С това са били съгласни над 73% от жените на възраст от 26 до 35 години.

Повече от 88% от анкетираните на възраст от 26 до 35 години са търсили в интернет партньори за продължителна връзка. А около 29% от представителките на нежния пол на възраст от 18 до 25 години са били заинтересовани само от случайни контакти.

Почти половината от жените на 26-35 години и малко повече от 36% от участничките на 18-25 години поне един път са излизали на среща с човек, когото са срещнали в приложението. Приблизително 38% от анкетираните са искали да си намерят партньор в своя град.

Индийски учени твърдят, че продължителността на връзката зависи от мястото на запознанството. Изследователите са открили, че двойките, които са се запознали в интернет, се разпадат по-често от останалите, които са се срещнали в реалния живот. Това е еднакво вярно и за романтичните отношения, и за браковете.

Източник: БТА