MySpace укривал сексуални маниаци
MySpace укривал сексуални маниаци / netinfo

Властите на САЩ обвиниха социалната мрежа MySpace в отказ да сътрудничи в разкриването на сексуални маниаци.

В писмо до юристите на MySpace, прокурорите на осем щата посочват, че хиляди лица използват портала, за да извършват сексуални престъпления, но администрацията на сайта не предоставя никаква информация на органите на реда, съобщи БГНЕС.

Освен обвинението, че не предоставя данни за регистрираните потребители на MySpace, извършили престъпления, прокурорското писмо посочва, че сайтът не е взел необходимите мерки за ограничаване на подрастващите да гледат страници на престъпниците. Така например, в портала отсъства проверка за възрастта на потребителите.

Представителите на MySpace трябва да отговорят на прокурорите до 29 май тази година. Засега не е известно каква ще бъде санкцията срещу MySpace, ако нейните сътрудници не успеят да реагират в указания срок. През декември 2006 година представители на MySpace съобщиха за сътрудничество със Sentinel Tech Holdings, чиято цел е да разработи система за откриване на лица, извършващи сексуални престъпления. В последните пет месеца системата беше тествана и към момента е напълно готова за използване.